ALPI Netherlands B.V.
+31 (0)75 750 2600info@alpi.nl
ma- vrij 08:30 - 17:00
  • English

Transport Italië van Alpi biedt u verschillende soorten transport aan voor uw vrachten van (of vanuit) en naar Italië. U kunt bij ons kiezen voor wegtransport, luchtvracht en zeevracht. Bij vrachten vanuit Italië ontvangt u van tevoren automatisch bericht wanneer uw zending aankomt.

Transport Italië van Alpi: grensverleggend in vrachtvervoer van en naar Italië

Wereldwijd staan wij bekend om ons vermogen om in te spelen op de specifieke logistieke- wensen van onze klanten. Ook als het bijvoorbeeld om doorsturen gaat. Uiteraard geldt dit niet alleen voor het transport naar Italië, maar ook voor het transport retour naar Nederland.

We zijn ook thuis in container transport en groupage transport Italië

Met container transport kunnen wij goederen efficiënt transporteren. Zee containers kunnen bijvoorbeeld snel van een schip op een vrachtwagen worden overgeladen. Bij groupage transport vervoeren we uw zending samen met ladingen van meerdere andere bedrijven. Groupage bevordert de efficiëntie van de goederenstroom en heeft als voordeel dat u ook de kosten van het vervoer vanuit en naar Italië deelt.

  • Zeer uitgebreid expediteursnetwerk in Italië
  • Specialist in wegtransport, luchtvracht en zeevracht
  • Thuis in container transport en groupage transport
  • Automatisch van tevoren een bericht wanneer uw zending vanuit Italië aankomt
  • Snel een eenvoudige en vrijblijvende offerte
Wij regelen uw internationale wegtransport, luchttransport en zeetransport ook naar andere landen. Een greep uit onze bestemmingen:

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan over uw Transport Italië

Heeft u een specifieke vraag, een uitdaging of bijzondere vracht? Aarzel dan niet en vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan via ons contactformulier.
Gratis adviesgesprek
Transport Specialist Naar Italie

Specialist in transport van Nederland naar Italië en van Italië naar Nederland

Alpi Netherlands is thuis in Italië transport. Wij zijn al jaren dé specialist op het gebied van weg-, lucht- en zeevracht transport van en naar Italië.

Om te beginnen hebben we een sterk netwerk in Italië. We hebben in Zaandam onze eigen (douane) loods (opslag) van ruim 6.200 vierkante meter. En we zitten vlakbij de zee- en luchthavens, zodat wij uw transportopdrachten snel kunnen afhandelen. Als onderdeel van de beroemde logistieke dienstverlener Albini & Pitigliani, ook wel bekend als Alpi World, hebben wij een sterke transportpositie in de markt verworven. Door ons uitgebreide netwerk in Italië, de kennis van de italiaanse taal en onze ervaring in weg-, lucht- en zeevervoer hebben wij de beste oplossing om uw transport van en naar Italië in goede banen te leiden.

Transport naar Italië kan wel eens een uitdaging zijn. Logistiek en transport van en naar Italië is vaak een onoverzichtelijk proces. Daarom hebben wij in ons blog een aantal tips & tricks op een rijtje gezet voor uw grensoverschrijdend vrachtvervoer.

Transport De Italiaanse Markt

De Italiaanse markt en cultuur

De Italiaanse economie biedt grote kansen. Het is de vijfde economie van de G8. Ondanks de grote verschillen tussen het noorden en het zuiden, kende Italië in 2011 een lage werkloosheid vergeleken met de buurlanden Frankrijk en Slovenië.

In tegenstelling tot andere Europese landen begon Italië laat te industrialiseren. Pas na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Italië zich van een agrarisch naar een modern industrieel land. De jaren 50 en 60 staan dan ook bekend als het Italiaanse economische wonder.

De Italiaanse economie is langzaamaan veranderd, van voedsel en textiel naar techniek, staal en chemische producten. Kleine en middelgrote bedrijven vormen de “motor” van de economie. Doorgaans gaat het om familiebedrijven die in de jaren 80 zijn opgericht. Italië heeft een grote buitenlandse handel. Tevens is toerisme een belangrijke bron van inkomsten.

Luchtvracht
Dagelijks
Zeevracht
Dagelijks
Wegtransport
Dagelijks
Op- en overslag
Dagelijks

Benieuwd naar de kosten? Vraag direct een prijsopgave aan voor transport naar Italië

Bent u benieuwd naar onze transporttarieven? Van intermodaal transport tot complete vrachten. Wij beantwoorden al uw vragen en stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Ons zendingen worden vervoerd naar bestemmingen over de gehele wereld.
Offerte aanvragen

Alpi Netherlands: de motor achter uw Italië transport

Onze voordelen
Eigen opslag voor een efficiënt proces.
Veel ervaring met intermodaal transport.

Grensverleggende service naar bestemmingen wereldwijd.
Wij staan wereldwijd bekend om ons vermogen om in te spelen op de specifieke logistieke behoeften van onze klanten, we denken graag met u mee.

Snelle levertijden door dagelijks vertrek.
Profiteer van onze supply chain kennis, of het nu gaat om een eenvoudige uitbreiding van onze lucht- en zeevracht producten, of een ontwikkeling in magazijnbeheer.

24/7 support
Ons team staat altijd klaar om met passie oplossingen te vinden die u bij het transport van Nederland naar Italië of van Italië naar Nederland ondersteunen.

Veel gestelde vragen voor transport naar Italië 

Hoe controleer ik de status van mijn zending?

U krijgt van ons op diverse momenten een bericht zodat u op de hoogte blijft van de status van uw zending. Van het moment van laden tot het moment van lossen.

Hoe kan ik een order plaatsen?

Via ons contact -of offerteaanvraagformulier kan u online uw vraag stellen en zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk antwoord krijgt van een van onze specialisten. Telefonisch contact opnemen kan natuurlijk ook op +31 (0)75 750 2600.

Kan ik een zending ophalen?

Goederen op pallets of in containers die u in onze eigen loods laat afleveren, kunnen daar ook afgehaald worden.

Waar zijn jullie actief?

Alpi is onderdeel van Alpi World. En world zegt in deze genoeg. Wij zijn in staat om uw transporten wereldwijd te verzorgen.

Wat is intermodaal transport?

In sommige gevallen is één transportmethode niet voldoende of levert een combinatie van weg- en zeetransport een flinke kostenbesparing op.

Welke opslagfaciliteit bieden jullie?

In Zaandam hebben we onze eigen (douane) loods (opslag) van ruim 6.200 vierkante meter waar al uw export en import goederen op pallets of in containers tot aan het transport opgeslagen kunnen worden.