ALPI Netherlands B.V.
+31 (0)75 750 2600info@alpi.nl
ma- vrij 08:30 - 17:00
  • English

Italië is een bestemming die unieke kansen, maar ook logistieke uitdagingen biedt voor internationaal transport. Italië transport vraagt om precisie en vakmanschap vanwege de variërende infrastructuur en de specifieke eisen rondom wegvervoer in de verschillende regio’s. ALPI biedt op maat gemaakte logistieke oplossingen voor transport naar heel Italië, of het nu gaat om het vervoeren van een grote lading of om groupage transport. Zo profiteert u altijd van de beste oplossing.

Efficiënt en flexibel transport naar Italie met ALPI

Alpi Netherlands is dé specialist voor transport naar Italië. Als onderdeel van de gerenommeerde Italiaanse logistieke dienstverlener Albini & Pitigliani Spa, bieden wij al jaren betrouwbare weg-, lucht- en zeevrachtdiensten. Met onze uitgebreide kennis van de Italiaanse markt en jarenlange ervaring zorgen wij ervoor dat uw transport naar Italië soepel verloopt. We bieden efficiënt transport met flexibele oplossingen die passen bij uw specifieke wensen, zodat uw zendingen, groot of klein, altijd op tijd en in topconditie aankomen.

Snelle afhandeling en sterk netwerk

Met onze ruime douaneloods in Zaandam en de ligging vlakbij zee- en luchthavens, kunnen we uw transport snel en efficiënt regelen. We hebben een sterk netwerk en ons ervaren team werkt dan ook nauw samen met lokale partners in Italië. Dat zorgt niet alleen voor een snelle afhandeling maar ook voor de beste service voor al uw transport.

Vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan over uw Transport Italië

Heeft u een specifieke vraag, een uitdaging of bijzondere vracht? Aarzel dan niet en vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan via ons contactformulier.
Gratis adviesgesprek
Transport Specialist Naar Italie

Onze logistieke diensten van en naar Italië

Bij ALPI bieden we een uitgebreide reeks diensten om al uw transportbehoeften van en naar Italië te vervullen, welk type zending u ook heeft. Van efficiënte opslag van goederen tot groupage transport naar Italië, van standaard FTL-transport tot gespecialiseerd vervoer:

  • Full Container Load (FCL) en Full Truck Load (FTL) transport – containers of vrachtwagens worden volledig gevuld met uw goederen, ideaal voor grote zendingen.
  • Pallettransport – efficiënte en veilige verzending van zwaardere ladingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van standaard pallets. De pallets – Europallets (120×80 cm) en blokpallets (120×100 cm) – bieden een robuuste en stabiele basis, waardoor schade tijdens het transport wordt voorkomen.
  • Less than Truck Load (LTL) en groupage transport – verschillende kleine ladingen worden met elkaar gecombineerd, wat leidt tot kostenbesparing en efficiënte transportoplossingen.
  • Expressdiensten – snelle en betrouwbare leveringen voor zendingen met strakke deadlines, zodat uw goederen altijd op tijd arriveren.
  • Geavanceerde tracking en real-time updates – continu inzicht in de status van uw zending, waardoor u altijd op de hoogte bent van de locatie en verwachte aankomsttijd.
  • Warehousing diensten – moderne opslagfaciliteiten voor veilige en efficiënte opslag van uw goederen, klaar voor verdere distributie.
Transport De Italiaanse Markt

Vlekkeloos transport met oog voor regio-specifieke eisen

Italië biedt een fascinerend netwerk van wegen, spoorwegen en havens. Bergachtige landschappen, glooiende heuvels en uitgestrekte kustlijnen maken elk transport uniek. Regionale regelgeving varieert, net als de kwaliteit van de infrastructuur. Hoewel douaneformaliteiten binnen de EU ontbreken dankzij Italië’s lidmaatschap, zijn er talrijke transportvoorschriften om in gedachten te houden bij het plannen van vervoer naar dit boeiende land.

In Noord- en Centraal-Italië gelden strikte milieuregels voor voertuigen, met speciale toegangszones in grote steden. In Zuid-Italië en bergachtige gebieden kan de infrastructuur uitdagend zijn. Onze ervaren chauffeurs en betrouwbare voertuigen garanderen dat uw zending zonder vertraging aankomt, ongeacht de omstandigheden. Kies ons voor een zorgeloze levering!

Benieuwd naar de kosten? Vraag direct een prijsopgave aan voor zendingen naar Italië

Bent u benieuwd naar onze transporttarieven? Van intermodaal transport tot complete vrachten. Wij beantwoorden al uw vragen en stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Onze zendingen worden vervoerd naar bestemmingen over de gehele wereld.
Offerte aanvragen

Specialist in Italië transport: We gaan geen uitdaging uit de weg

Bij ALPI hebben we oplossingen voor alle regionale verschillen en uitdagingen. Met onze uitgebreide kennis van de Italiaanse markt en de samenwerking met lokale partners zorgen we dat uw logistieke processen en transport soepel en probleemloos verlopen. Dankzij ons dagelijks transport naar Italië en een breed scala aan aanvullende logistieke diensten, bieden wij een complete logistieke oplossing die verder gaat dan alleen standaard transport en het vervoeren van uw producten. Of het nu gaat om efficiënte opslag of betrouwbare distributie, wij hebben een passende oplossing.

Tips & tricks over transport naar Italië

Omdat transport naar het buitenland regelmatig een onoverzichtelijk proces is en een uitdaging kan zijn, hebben wij in ons blog een aantal tips & tricks op een rijtje gezet voor uw grensoverschrijdend vrachtvervoer. Maar u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Heeft u speciale wensen voor opslag of distributie of zoekt u informatie over bijvoorbeeld intermodaal transport? Onze experts staan klaar om u te ondersteunen bij al uw vragen en bieden oplossingen die uw transport vlekkeloos laten verlopen.

 

Veel gestelde vragen voor transport naar Italië

Hoe controleer ik de status van mijn zending?

U krijgt van ons op diverse momenten een bericht zodat u op de hoogte blijft van de status van uw zending. Van het moment van laden tot het moment van lossen.

Hoe kan ik een order plaatsen?

Via ons contact -of offerteaanvraagformulier kan u online uw vraag stellen en zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk antwoord krijgt van een van onze specialisten. Telefonisch contact opnemen kan natuurlijk ook op +31 (0)75 750 2600.

Kan ik een zending ophalen?

Goederen op pallets of in containers die u in onze eigen loods laat afleveren, kunnen daar ook afgehaald worden.

Waar zijn jullie actief?

Alpi is onderdeel van Alpi World. En world zegt in deze genoeg. Wij zijn in staat om uw transporten wereldwijd te verzorgen.

Wat is intermodaal transport?

In sommige gevallen is één transportmethode niet voldoende of levert een combinatie van weg- en zeetransport een flinke kostenbesparing op.

Welke opslagfaciliteit bieden jullie?

In Zaandam hebben we onze eigen (douane) loods (opslag) van ruim 6.200 vierkante meter waar al uw export en import goederen op pallets of in containers tot aan het transport opgeslagen kunnen worden.