Voor al uw transporten van en naar Italië

Wij bieden verschillende soorten transport aan voor uw zendingen van en naar Italië. Bij ons heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor wegtransport, luchtvracht, zeevracht. Ook een combinatie hiervan is mogelijk. Bij verzendingen vanuit Italië ontvangt u automatisch een voorafgaand bericht wan- neer uw zending aankomt.

Wereldwijd staan wij bekend om ons vermogen om in te spelen op de spe- cifieke logistieke- en doorstuur behoeften van onze klanten. Uiteraard geldt dit ook voor het transporteren van goederen vanuit Italië naar Nederland.

  • Zeer uitgebreid expediteurs netwerk in Italië
  • Zowel wegtransport, luchtvracht als zeevracht
  • Automatisch een voorafgaand bericht wanneer uw zending vanuit Italië aankomt
  • Snel een eenvoudig een vrijblijvende offerte

Wij regelen uw internationale transport in o.a:

- Italië - Spanje - Portugal - UK - Scandinavië - Estland - Letland - Litouwen - Turkije - Rusland - Wit-Rusland - Tunesië

Vrijblijvend adviesgesprek transport Italië

Heeft u een specifieke vraag, een uitdaging of bijzondere vracht naar Italië? Schroom dan niet om een gratis vrijblijvend advies- gesprek aan te vragen via ons contact formulier.
Adviesgesprek aanvragen

Specialist in transport naar Italië

Transport van en naar Italië. Alpi is al jaren dé specialist op het gebied van weg, lucht en zee- vracht transport van en naar Italië. Onze expertise ligt dan ook bij transport naar Italië.

De combinatie van ons sterke netwerk in Italië, onze eigen (douane) loods – van ruim 6.200 vier- kante meter – in Zaandam met een korte afstand van zowel zee- als luchthavens, zorgt ervoor dat wij uw transportopdrachten perfect kunnen afhandelen.Als onderdeel van de beroemde logistieke dienstverlener Albini & Pitigliani, ook wel bekend als Alpi World, hebben wij een sterke transport positie in de markt behaald. Door ons uitgebreide netwerk in Italië en ervaring in grond-, lucht- en zeevervoer zijn wij uitermate geschikt voor uw transport van en naar Italië.

Transport naar Italië kan wel eens een uitdaging zijn. Logistiek en transport van en naar Italië is vaak een onoverzichtelijk proces. Daarom hebben wij in ons blog een aantal tips & tricks op een rijtje gezet voor uw grensoverschrijdend vrachtvervoer.

De Italiaanse markt

De Italiaanse economie biedt grote kansen. Het is de vijfde economie van de G8 (de rijkste landen van de wereld). Ondanks de grote verschillen tussen het noorden en het zuiden, kende Italië in 2011 een lage werkloosheid vergeleken met de buurlanden Frankrijk en Slovenië.

In tegenstelling tot andere Europese landen begon Italië laat te industrialiseren. Pas na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Italië zich van een agrarisch naar een modern industrieel land. De jaren 50 en 60 staan dan ook bekend als het Italiaanse economische wonder.

De Italiaanse economie is langzaamaan veranderd, van voedsel en textiel naar techniek, staal en chemische producten. Kleine en middelgrote bedrijven vormen de “motor” van de economie. Doorgaans gaat het om familiebedrijven die in de jaren 80 zijn opgericht. Italië heeft een grote buitenlandse handel. Tevens is toerisme een belangrijke bron van inkomsten.

Nationale feestdagen in Italië

1 januari: Nieuwjaarsdag
6 januari: Driekoningen
25 april: Bevrijdingsdag
1 mei: Dag van de Arbeid
2 juni: Nationale feestdag

15 augustus: Maria Hemelvaart
1 november: Allerheiligen
8 december: Onbevlekte ontvangenis
25 december: Eerste kerstdag
26 december: Heilige Stefanus

Meer informatie over nationale feestdagen, rijverboden en reguliere feestdagen in Italië kunt u terugvinden op de website van Transport Online.

Wegtransport en groupage dienst

2-3 vertrektijden per week

Binnenlandse distributie en opslag

Dagelijks

Express Leveringen Italië & Europa

Dagelijks

FTL: Full Truckload Italië & Europa

Dagelijks

Transportkosten Italië opvragen?
Vraag direct een prijsopgave aan.

Bent u benieuwd naar onze transport tarieven? Wij beantwoorden al uw vragen en maken graag een vrijblijvende offerte voor u op.
Offerte aanvragen

Onze voordelen

Service
Wij staan wereldwij bekend om ons vermogen om in te spelen op de specifieke logistieke behoeften van onze klanten.

Snelle levertijden
Profiteer van elke innovatie, of het nu gaat om een eenvoudige uitbreiding van onze lucht- en zeevracht producten, of een ontwikkeling in magazijnbeheer.

24/7 support
Ons team staat altijd klaar om met passie oplossingen te vinden die uw bedrijf ondersteunen.

Veel gestelde vragen transport Italië

Hoe kan ik een order plaatsen
Welke opslagfaciliteit bieden jullie?
Waar zijn jullie actief
Kan ik een zending ophalen?
Hoe controleer ik de status van mijn zending