ALPI Netherlands B.V.
+31 (0)75 750 2600info@alpi.nl
ma- vrij 08:30 - 17:00
  • English

Diensten

4 voordelen van wegtransport naar Italië

Voor vrachtvervoer bestaan er grofweg vier mogelijkheden: transport per vliegtuig, schip, trein of vrachtwagen. Welke optie geschikt is, hangt altijd af van de goederen, de omvang van de zending en natuurlijk ook van de bestemming.

Wanneer u vracht naar Italië wilt vervoeren, valt het spoor in principe al af. Het land heeft namelijk geen uitgebreid spoorwegnet. Van luchtvracht kunnen we stellen dat het aan de dure kant zal zijn, zeker bij grotere ladingen. Nu denkt u misschien aan zeevracht; aangezien Italië veel havens heeft, is dit zeker mogelijk. Wel zou een vrachtschip een flink eind moeten omvaren om de Middellandse Zee te bereiken. Daarom blijft wegtransport naar Italië toch de meest populaire keuze. Het biedt de meest directe route, verloopt snel en flexibel. In dit artikel bekijken we hoe u 4x profiteert van transport naar Italië.

1 – Flexibel

Het wegennetwerk in Europa is goed geregeld. Een groot voordeel van wegtransport is dan ook de flexibiliteit die dit wegennet met zich meebrengt. Een vrachtwagen is niet aan één route gebonden. De chauffeur kan, waar nodig, een nieuwe route uitstippelen in geval van verkeershinder, landelijke rijverboden op een bepaalde dag, of andere factoren die tot vertraging kunnen leiden. Ook biedt wegtransport mogelijkheden voor verschillende soorten ladingen. Naast het vervoer met een standaard vrachtwagen, kan er worden gereden met thermo-trucks voor ladingen die op een specifieke temperatuur moeten worden gehouden. Ook is het mogelijk om gevaarlijke stoffen via de weg te vervoeren, wat ADR-transport wordt genoemd. En zelfs voor moeilijk bereikbare bouwterreinen kan er bouwplaats levering plaatsvinden voor het vervoer van zware bouwmaterialen.

2 – Direct en snel

Door de uitgebreide aansluiting van nationale, regionale en plaatselijke wegen, kan vrijwel elke plek direct met wegtransport beleverd worden. Ook Italië is op deze manier goed bereikbaar. Dit betekent dat voor nagenoeg alle adressen een zending van deur-tot-deur kan worden geleverd. Bij zeevracht, spoorwegtransport of luchtvracht, moeten de goederen altijd minimaal één keer worden overgeladen. Want de uiteindelijke ontvanger van uw vracht zal zich zelden op de haven of het vliegveld van aankomst bevinden. Doordat deze vormen van vrachtvervoer via de weg moeten worden afgerond, lopen de kosten op en gaat er waardevolle tijd verloren. Binnen Europa is het daarom meestal efficiënter om het vrachtvervoer van begin tot einde via de weg te verzorgen. Dit geldt zeker ook voor uw vracht naar Italië. De goederen worden snel op de plaats van bestemming geleverd.

3 – Voordelig

Alle hierboven genoemde aspecten, zorgen er gezamenlijk voor dat wegtransport relatief goedkoop is. Want tijd is geld. De directe levering en de daarmee samenhangende korte doorlooptijd, zorgen zo voor een kostenbesparing. Om uw kosten zo laag mogelijk te houden, zal een expediteur altijd naar een retourzending zoeken. Dan hoeft de vrachtwagen niet op uw rekening leeg terug te rijden. En wanneer u een kleinere zending heeft, kunt u overwegen voor groupage of deeltransport te kiezen. Daarbij worden in één vrachtwagen de goederen van verschillende opdrachtgevers gecombineerd. Dit is aantrekkelijk omdat de vervoerskosten over de verschillende opdrachtgevers verdeeld kunnen worden.

4 – Betrouwbaar

Naast alle voordelen die het wegtransport naar Italië goedkoop en efficiënt maken, is het ook nog eens een bijzonder betrouwbare vorm van vrachtvervoer. Zo verloopt de tracking van uw zending bij deze vervoersmethode het nauwkeurigst. Er kan namelijk gemakkelijk contact worden onderhouden met de vrachtwagenchauffeur. Bovendien is die chauffeur de gehele reis bij uw vracht aanwezig en blijven uw goederen dus niet onbewaakt. Dit zorgt voor extra veiligheid.

Conclusie

Goederentransport over de weg naar Italië verloopt flexibel, efficiënt en betrouwbaar. Dit is en blijft dan ook de voordeligste en meest populaire keuze voor veel bedrijven die vrachten exporteren. Natuurlijk zijn er ook uitdagende aspecten, waar wel rekening mee moet worden gehouden. Denk er bijvoorbeeld aan dat in veel landen een maximaal laadgewicht geldt. Ook douanevereisten en documentatie kunnen een uitdaging vormen. Eerder zetten wij al een aantal tips op een rij voor uw transport naar Italië. Maar het belangrijkste advies blijft om een ervaren expediteur in te schakelen. Daar krijgt u niet alleen deskundig advies voor uw specifieke zending, route en bestemming, ook bijkomende formaliteiten zoals douaneformulieren en documentatie kunnen voor u worden afgehandeld. Dat geeft gemoedsrust, zodat u tijd overhoudt om u op uw kernactiviteiten te richten.

Heeft u vraag?

Stel gerust een vraag over één van onze diensten, nieuwsberichten of transportadvies.
Contact ons!